EENMALIG

Woodstock

tickets en tijden
Zondag

18 aug.

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

224 min. English Dutch USA MICHAEL WADLEIGH
vanaf 18 augustus te zien

Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock –de moeder aller festivals –plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York. Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baezen Crosby, Stills & Nash.

Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar in de categorie ‘Beste Documentaire’. Om 50 jaar Woodstock te vieren brengt Warner Bros. Pictures de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning. Het betreft de ‘Director’s Cut’ van de film met een speelduur van 3 uur en 44 minuten, inclusief een intermission (pauze). De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.

ENGLISH
The film chronicle of the legendary 1969 music festival.

MICHAEL WADLEIGH

Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez, Crosby, Stills, & Nash
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.