The Movies Top-10 #7

They Shall Not Grow Old

ratingratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

100 min. English Dutch NEW ZEALAND | UNITED KINGDOM

Deze film is onderdeel van The Movies Top 10 van 2019. Bekijk hier het volledige programma.

Tussen 1914 en 1918 veranderde een wereldwijd conflict de geschiedenis. Maar in werkelijkheid was het geen zwart-witte wereld zonder geluid. Ga terug in de tijd en beleef die periode met de mensen die erbij waren.

They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire van Oscar®-winnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings Trilogy, The Hobbit Trilogy), naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Met geavanceerde technieken op het gebied van restauratie en kleur, en oorspronkelijke beelden die zorgvuldig zijn geselecteerd uit honderden uren aan filmmateriaal uit het archief van het Imperial War Museum (IWM), heeft Jackson een diepgaande en authentieke filmische belevenis gecreëerd. Het commentaar is afkomstig van de oorlogsveteranen zelf en geselecteerd uit meer dan 600 uur aan interviews uit de archieven van de BBC en het IWM. Dit is het verhaal van ‘De oorlog die een eind maakt aan alle oorlogen’, verteld door de soldaten die het meegemaakt hebben.

Door het restaureren van de oorspronkelijke beelden ontstaat een helder en levendig beeld van de menselijke kant van de Eerste Wereldoorlog. De film toont de dagelijkse realiteit en de ervaringen van de soldaten aan het front: wat zij vinden van het conflict, hun kameraadschap, de noodzaak van humor tijdens de verschrikkingen, het leven in de loopgraven en tijdens periodes van rust. Dankzij de nieuwste technieken lijkt beeldmateriaal van honderd jaar geleden wel vandaag opgenomen. Het is zowel een herdenking als een eerbetoon aan een generatie die door een wereldoorlog voor altijd veranderde.

ENGLISH
A documentary about World War I with never-before-seen footage to commemorate the centennial of the end of the war. Through ground breaking computer restoration technology, filmmaker Peter Jackson’s team creates a moving real-to-life depiction of the WWI, as never seen before in restored, vivid colorizing & retiming of the film frames, in order to honor those who fought and more accurately depict this historical moment in world history.

The Telegraph ✭✭✭✭✭
By applying cutting-edge restoration techniques to footage shot at the time, Jackson has crafted an historical portrait of matchless immediacy and power, in which young souls lost in a century-old war stare out across the years and meet our gaze.

PETER JACKSON

(1961 | NEW ZEALAND) John Neill

“Jackson's doel was om ‘de mannen uit het verleden te trekken en hun een menselijk te gezicht geven, zodat een hedendaags publiek weer kennis met ze kan maken.’ En daar is hij bijzonder goed in geslaagd.”

ratingratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

Frida Kahlo

ARTS IN CINEMA SEIZOEN 3

Bacurau

The Last Black Man in San Francisco

Previously Unreleased

Honey Boy

laatste week
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.