laatste week

The White Crow

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

127 min. English | French | Russian Dutch FRANCE | UNITED KINGDOM

The White Crow, geregisseerd door Ralph Fiennes, vertelt het waargebeurde verhaal van Rudolf Noerejev, een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde.

Een jongeman van slechts 22 jaar oud, gekleed in een zwarte baret en een strak donker pak, zit op een vliegtuig van Sint Petersburg naar Parijs. Het is 1961 en Rudolf Noerejev (Oleg Ivenko, danser bij het Staatopera en Ballet van Kazan in Rusland) is op dat moment nog niet de legende waar hij later tot zou uitgroeien. Hij maakt deel uit van het wereldberoemde Kirov-Ballet, dat voor de eerste keer buiten de Sovjet-Unie reist. Noerejev geniet van de Parijse levensstijl en de jonge danser probeert zoveel mogelijk te genieten van alle kunst, cultuur en muziek die deze duizelingwekkende stad te bieden heeft. Maar de KGB-agenten die hem nauwlettend in de gaten houden krijgen vinden zijn gedrag en zijn vriendschap met de jonge Parisienne Clara Saint (Adèle Exarchopoulos) verdacht. Wanneer zij Noerejev confronteren met een schokkende eis, is hij gedwongen om een hartverscheurende beslissing te maken. Deze kan de koers van zijn leven voor altijd veranderen en de levens van zijn familie en vrienden in gevaar brengen. The White Crow vertelt het waargebeurde verhaal over het ongelofelijke leven van een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde. Van Noerejev door armoede getekende jeugd in de Sovjet-stad Ufa tot zijn opkomst als danser in Leningrad, en van zijn aankomst in het Parijs van begin jaren ’60, op dat moment het epicentrum van de Westerse cultuur, tot een ijzingwekkende confrontatie op de luchthaven van Le Bourget.

ENGLISH
The story of Rudolf Nureyev’s defection to the West.

RALPH FIENNES

(1962 | UNITED KINGDOM)
The Invisible Woman (2013) | Coriolanus (2011)
Oleg Ivenko, Adèle Exarchopoulos, Ralph Fiennes, Louis Hofmann Ilan Eshkeri Mike Eley David Hare

“Een overtuigend, complex beeld van de geniale jonge balletdanser Rudolf Noerejev, kort voor hij overliep naar het Westen”

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Monos

The Movies Top-10 #8

A Perfectly Normal Family

première

Frida Kahlo

ARTS IN CINEMA SEIZOEN 3

Bacurau

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.