The Human Voice

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

30 min. English | Spanish Dutch SPAIN
vanaf 18 maart te zien

The Human Voice is een korte film van Pedro Almodóvar, gebaseerd op het beroemde toneelstuk ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau. In Tilda Swinton vond Almodóvar de ideale vertolker van het personage dat hem al decennia inspireert: een verlaten en ontredderde vrouw.

Een vrouw (Tilda Swinton) komt thuis en wacht op de man die haar verlaten heeft. Zijn koffers staan klaar, maar hij komt niet. Ook de hond is rusteloos zonder zijn baasje. Tijdens een telefoongesprek tussen de vrouw en haar ex-geliefde worden we deelgenoot van haar wanhoop, rusteloosheid en sarcasme. Haar wereld stort ineen. Eerst figuurlijk, daarna letterlijk.

The Human Voice is de eerste Engelstalige film van Pedro Almodóvar. Zoals altijd met aandacht voor detail, schitterend design en felle kleuren. Tilda Swinton is adembenemend in een decor dat laat zien hoe dicht het leven bij het theater staat. Zo kennen we Almodóvar. De film ging in première op het filmfestival van Venetië.

ENGLISH
A woman watches time passing next to the suitcases of her ex-lover (who is supposed to come pick them up, but never arrives) and a restless dog who doesn’t understand that his master has abandoned him. Two living beings facing abandonment.

TheWrap ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
This small package stands alongside the exemplary feature-length work in one of this generation’s foremost filmographies.

IndieWire ⭐️⭐️⭐️⭐️
It’s a sharp if slightly caricatured portrait of despair and loneliness — and, indeed, madness and melancholy.

PEDRO ALMODOVAR

(1949 | SPAIN) Tilda Swinton Alberto Iglesias José Luis Alcaine Jean Cocteau (play) | Pedro Almodóvar (screenplay)
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.