Klassieker

The Graduate

ONE WEEK ONLY

ratingratingratingrating

vpro cinema

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

106 min. English not subtitled USA | 1967

Let op: deze film is Engels gesproken en niet ondertiteld

Oscar Best Director: Mike Nichols

Benjamin Braddock (Dustin Hoffman) heeft er genoeg van om de perfecte jongen te zijn voor de vrienden van zijn ouders, en weet niet wat hij wil met zijn leven. Dan trekt een vriendin van de familie, Mrs. Robinson (Anne Bancroft), spontaan de kleren voor hem uit. Hij mag met haar doen wat hij wil. Maar ze is oud genoeg om zijn moeder te zijn en dat leidt tot erg gecompliceerde situaties.

De invloed van The Graduate (1967) valt niet te onderschatten. Samen met andere, al bijna even goeie prenten zoals Bonnie and Clyde, Midnight Cowboy en Easy Rider luidde de coming of age-klassieker van Mike Nichols het definitieve einde in van het oude Hollywood. Het was het begin van een nieuwe, revolutionaire soort cinema – de cinema van de rebellie! – die kort daarna definitief zou doorbreken en regisseurs als Martin Scorsese en Francis Ford Coppola zou voortbrengen.

ENGLISH
A disillusioned college graduate finds himself torn between his older lover and her daughter.

Variety
The Graduate is a delightful, satirical comedy-drama about a young man’s seduction by an older woman, and the measure of maturity which he attains from the experience.

MIKE NICHOLS

(1931-2014)
The Birdcage (1996) | Working Girl (1988) | Heartburn (1986) | Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966)
Dustin Hoffman, Anne Bancroft, Katharine Ross, William Daniels Paul Simon (songs) Robert Surtees Charles Webb (novel), Calder Willingham & Buck Henry (screenplay)
ratingratingratingrating

vpro cinema

Tips voor u

La promesse de l’aube

laatste week

The Biggest Little Farm

Blinded by the Light

première

Diego Maradona

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.