The Dream / Symphonic Variations / Marguerite and Armand

The Royal Ballet

 Length 155 min. 

Dit prachtig gemengde programma demonstreert de geweldige creatieve visie van Frederick Ashton, Oprichtend Choreograaf van The Royal Ballet.
The Dream is Ashton’s bewerking van Shakespeare’s losbandige komedie waar een bosgeest verwoestend, gewapend met een liefdesdrank, te werk gaat.. Symphonic Variations was Ashton’s eerste werk, in 1946, na de Tweede Wereldoorlog, en een van de eerste van het gezelschap dat uitgevoerd werd op het gigantische hoofdpodium van het Royal Opera House.

Met zes dansers die een serie kwartetten, duetten, sextetten en solo’s uitvoeren . Op César Franck’s broedende Variations symphoniques, viert dit rudimentaire meesterwerk de pure schoonheid van beweging. Marguerite en Armand is Ashton’s prachtige en emotionele bewerking van het welbekend verhaal van Alexandre Dumas fils, bekend door Verdi’s opera La Traviata. Ashton creëerde dit aangrijpende ballet voor Margot Fonteyn en Rudolf Nureyev in 1963.

Kaartjes voor de LIVE vertoning zijn inclusief een glas prosecco en een hapje bij binnenkomst, en een drankje naar keuze in de pauze. De kaartjes voor de ENCORE vertoningen in The Movies zijn inclusief een pauzedrankje naar keuze.

Heeft u een Cinevillepas? Dan betaalt u een toeslag van € 17,50 voor de live vertoning en € 10,00 voor een ENCORE vertoning in The Movies.

INCLUSIEF TWEE PAUZES

LIVE SEIZOEN 2016/2017

ROYAL OPERA HOUSE

26 september 2016 t/m 11 juli 2017
bekijk het festival aanbod