laatste week

The Death of Stalin

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

106 min. English Dutch UNITED KINGDOM

Wat te doen? Nadat Josef Stalin in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen in zijn datsja, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd. Niemand durft er een dokter bij te halen, wat ook lastig zou zijn, want Stalin heeft al zijn dokters laten verbannen. In het machtsvacuüm dat ontstaat, probeert iedereen vooral zijn eigen hachje te redden.

Het gekonkel en de machtsspelletjes in het Kremlin zijn koren op de molen van Armando Iannucci, de Schotse maestro van de politieke satire. Met een topcast van Engelstalige acteurs toont hij de cynische, door en door verrotte strijd om de macht, die al gauw vooral tussen Lavrenti Beria, de gevreesde voormalige baas van de veiligheidsdiensten, en de gewiekste Nikita Chroesjtsjov blijkt te gaan. Iannucci’s inktzwarte komedie is uitermate geestig, maar laat niet na om ook de gruwelen van Stalin’s schrikbewind te tonen. Parallellen met de hedendaagse internationale politiek liggen voor het oprapen.
(Tekst: IFFR)

ENGLISH
Follows the Soviet dictator’s last days and depicts the chaos of the regime after his death.

The Guardian ✭✭✭✭✭
The Death Of Stalin is superbly cast, and acted with icy and ruthless force by an A-list lineup. There are no weak links. Each has a plum role; each squeezes every gorgeous horrible drop.

ARMANDO IANNUCCI

(1963 | SCOTLAND) Steve Buscemi, Olga Kurylenko, Simon Russell Beale, Paddy Considine, Andrea Riseborough, Rupert Friend, Jason Isaacs, Michael Palin Christopher Willis Zac Nicholson Armando Iannucci, Ian Martin, David Schneider & Peter Fellows

“Wonderlijk en wrang”

ratingratingratingrating

NRC

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

Wildlife

Schindler’s List (25th Anniversary)

Herdenkingsdag voor de Holocaust

The Graduate

Klassieker

Bohemian Rhapsody

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.