laatste week

The Bookshop

ratingratingrating

AD

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

110 min. English Dutch UNITED KINGDOM

In de verfilming van Penelope Fitzgerald’s De Boekhandel besluit weduwe Florence Green (Emily Mortimer) haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, maar eind jaren vijftig in het Britse kustplaatsje doet haar winkel meer stof opwaaien dan verwacht.

Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart (Patricia Clarkson) en haar man wordt Penelope door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegen gewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish (Bill Nighy) die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering.

Schrijfster Penelope Fitzgerald won de Booker Prize en de waardering voor haar werk beleeft tegenwoordig een grote opleving. Deze boekverfilming van regisseur Isabel Coixet is een groot succes in Spanje waar de film 3 Goya’s (Spaanse Oscars) won voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. The Bookshop won de ‘Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar’ op de Frankfurter Bookfair.

ENGLISH
Set in a small town in 1959 England, it is the story of a woman who decides, against polite but ruthless local opposition, to open a bookshop, a decision which becomes a political minefield.

ISABEL COIXET

(1960 | SPAIN)
Endless Night (2015) | Learning to Drive (2014)
Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson, James Lance Alfonso de Vilallonga Jean-Claude Larrieu Isabel Coixet (screnario), Penelope Fitzgerald (novel)

“Emily Mortimer en Bill Nighy maken van The Bookshop een film vol nostalgie, onuitgesproken liefde en zoete wraak”

ratingratingrating

AD

Tips voor u

Le Grand Bain

Claire Darling

Three Identical Strangers

Hotel Mumbai

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.