wordt geprolongeerd vanaf 10 februari

The Assistant

ratingratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

87 min. English Dutch USA

Sinds enkele weken heeft Jane (Julia Garner) haar droombaan als assistente van een succesvolle magnaat in de entertainmentwereld van New York. Als jongste employee maakt ze lange dagen die voornamelijk gevuld zijn met routineklusjes: scripts kopiëren, afspraken beheren, lunch bestellen, de kopjes opruimen. De grote baas krijgen we niet te zien, maar zijn autoriteit en explosieve willekeur zijn constant voelbaar. Van directe collega’s krijgt ze aanmatigend advies onder het mom van collegialiteit, maar ze kent haar plaats en laat zich hun microagressies welgevallen.

Langzaamaan, gedurende de dag, krijgen Jane en de kijker zicht op de omvang van het misbruik en de heersende zwijgcultuur op het kantoor. Subtiel maar meedogenloos wordt duidelijk hoe de verdorvenheid tot in iedere vezel van het bedrijf is doorgedrongen.

ENGLISH
A searing look at a day in the life of an assistant to a powerful executive. As Jane follows her daily routine, she grows increasingly aware of the insidious abuse that threatens every aspect of her position.

KITTY GREEN

Julia Garner, Owen Holland, Jon Orsini, Matthew Macfadyen, Noah Robbins Tamar-kali Michael Latham Kitty Green

“Zo ijzingwekkend goed. Niet om waar hij over gaat. Maar om hoe dat gedaan is. Door niet de gruweldaden te laten zien, maar het zwijgen”

ratingratingratingratingrating

NRC

“Verontrustend, urgent en ijzersterk”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.