Raging Bull

MARTIN SCORSESE PROGRAMMA

129 min. English Dutch USA MARTIN SCORSESE

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Martin Scorsese – The Exhibition in de zomer van 2017 in EYE draaien we vier (gedigitaliseerde) meesterwerken van Scorsese in de Filmhallen en The Movies.

Na het sentimentele Rocky (1976) was Martin Scorsese’s rauwe verfilming van het levensverhaal van de legendarische bokser Jake La Motta even schrikken. Blinde ambitie, na-ijver en een overkill aan testosteron lagen ten grondslag aan La Motta’s carrière (wereldkampioen middengewicht 1949, één keer Sugar Ray Robinson verslagen).

De Niro, die in de beste method acting-traditie dertig kilo aankwam voor de rol, zet La Motta neer als een niet al te sympathiek figuur en geeft inzicht in de psyche van een bokser die door roeien en ruiten gaat om zijn doel te bereiken. Zijn vertolking van ‘The Bronx Bull’ leverde hem een (tweede) Oscar op. Vaste editor Thelma Schoonmaker won een Oscar voor de montage.

ENGLISH
An emotionally self-destructive boxer’s journey through life, as the violence and temper that leads him to the top in the ring destroys his life outside it.

MARTIN SCORSESE

1942 | USA Robert De Niro, Joe Pesci, Cathy Moriarty, Frank Vincent Michael chapman

Tips voor u

Raphael: The Lord of the Arts

Arts in Cinema

The Killing of a Sacred Deer

The Movies Top-10 #4

The Mercy

première

Aquarius

The Movies Top-10 #9
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?