Parasite

ratingratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

132 min. Korean Dutch SOUTH KOREA BONG JOON-HO

Gouden Palm Cannes Film Festival 2019

De Zuid-Koreaanse zwarte komedie Parasite van Bong Joon-ho heeft de Gouden Palm gewonnen op het afgelopen Filmfestival van Cannes. Een unanieme beslissing van de jury, verzekerde voorzitter Alejandro G. Iñárritu bij de uitreiking van de belangrijkste prijs voor de artistieke film aan de 49-jarige Koreaan.

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

ENGLISH
All unemployed, Ki-taek’s family takes peculiar interest in the wealthy and glamorous Parks for their livelihood until they get entangled in an unexpected incident. A masterful dissection of social inequality and the psychology of money.

Rotten Tomatoes 100%
An urgent, brilliantly layered look at timely social themes, Parasite finds writer-director Bong Joon Ho in near-total command of his craft.

BONG JOON-HO

(1969 | SOUTH KOREA)
Okja (2017) | Snowpiercer (2013) | Mother (2009)
Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, So-dam Park, Yeo-jeong Jo, Woo-sik Choi Jaeil Jung Kyung-pyo Hong Bong Joon-ho & Jin Won Han

“Een meesterwerk. Dankzij technisch vernuft, vertelkundig lef en sterk acteerwerk is dit een van de beste films van het jaar.”

ratingratingratingratingrating

De Volkskrant

“Eigenzinnige en onvoorspelbare film. Glorieuze winnaar van de Gouden Palm”

ratingratingratingratingrating

VPRO Cinema

“Een grappige en messcherpe zwarte komedie over klasse en privilege”

ratingratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

For Sama

première

The Peanut Butter Falcon

Marianne & Leonard: Words of Love

Dark Waters

première
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.