The Movies Top-10 #5

On Body and Soul

The Movies Top-10 #5

ratingratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

116 min. Hungarian Dutch HUNGARY

Deze film is onderdeel van The Movies Top-10 van 2017

Winnaar Gouden Beer Beste Film Berlijn Filmfestival

De Gouden Beer van het Berlinale-filmfestival (jury onder leiding van Paul Verhoeven), ging dit jaar naar de film die dat het meest verdiende: de Hongaarse On Body and Soul. Een klein meesterwerk: introverte directeur van een Hongaars slachthuis valt voor autistische vleesinspectrice als zij elke nacht dezelfde droom blijken te delen: dat ze herten zijn in een winterbos.

In een slachthuis in Boedapest is de introverte Mária nog maar net als de nieuwe kwaliteitscontroleur aan de slag gegaan, als het geroddel onder haar collega’s al begint. Mária gedraagt zich opvallend anders. Ze zit tijdens de lunch altijd alleen in stilte, ze neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. Haar wereld is er een die bestaat uit cijfers en gegevens die in haar geheugen geprent staan. De enige op het werk die toenadering zoekt is haar baas Endre. Ondanks de gesloten karakters van beiden leren ze elkaar steeds beter kennen en ontdekken ze per toeval ’s nachts hetzelfde te dromen. Ze zijn met stomheid geslagen. Hun relatie en de manier waarop ze in het leven staan verandert, als ze overdag hun dromen samen na beginnen te spelen.

ENGLISH
An unusual love story set in the everyday world, based around the duality of sleeping and waking, mind and matter.

Screen International
The film’s most considerable achievement, however, is to sustain its drama on a finely poised level of emotional intimacy, while sometimes hitting us with intense imagistic charges, not least the graphic slaughterhouse scenes at the start.

ILDIKO ENYEDI

(1955 | HUNGARY) Alexandra Borbély, Géza Morcsányi, Zoltán Schneider Adam Balazs Máté Herbai Ildikó Enyedi

“Dit is zo’n zeldzame film waar alles klopt”

ratingratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Triple Bill: Wheeldon / Pite / Cherkaoui

Royal Opera House

Maurice

Klassieker

Thunder Road

The Aftermath

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.