DAVID LYNCH PROGRAMMA

Mulholland Drive

ratingratingratingratingrating

BBC Culture

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

147 min. English Dutch USA

Deze film is onderdeel van het David Lynch-programma. Bekijk hier de films en draaitijden van De FilmHallen en The Movies

In het trippy Mulholland Drive arriveert een naïeve jonge blonde vrouw (Naomi Watts) in de grote stad in de hoop door te breken als actrice. Ze ontmoet een brunette (Laura Harring) die haar geheugen kwijt lijkt en raakt onder de hoede van een filmmaker verstrikt in een web van halfcriminele film-moguls. Langzaam raken de twee Hollywood-archetypen (blond en zwart) de greep op zichzelf, de werkelijkheid en hun dromen kwijt, waarbij de vraag is wat werkelijkheid eigenlijk betekent in een stad die professioneel dromen voor het witte doek produceert. Lynch trakteert ons op een tijd en ruimte ontwrichtende perceptie van de werkelijkheid, met bijpassende muziek van Angelo Badalamenti. Lynch’ mix van film-noir-in-kleur, romantisch misdaadverhaal en Brechtiaanse verkenning van Verfremdung, seks en suspense won onder meer de prijs voor Beste Regie in Cannes.

ENGLISH
After a car wreck on the winding Mulholland Drive renders a woman amnesiac, she and a perky Hollywood-hopeful search for clues and answers across Los Angeles in a twisting venture beyond dreams and reality.

DAVID LYNCH

(1946 | USA)
Lost Highway (1997) | The Elephant Man (1977)
Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux, Ann Miller, Dan Hedaya, Mark Pellegrino, Brent Briscoe Angelo Badalamenti Peter Deming David Lynch

“Mulholland Drive beste film van de 21ste eeuw volgens filmcritici”

ratingratingratingratingrating

BBC Culture

Tips voor u

The Biggest Little Farm

A Rainy Day In New York

voorpremière

Yesterday

Richard Says Goodbye

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.