laatste week

Maurice

ratingratingratingratingrating

The Guardian

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

140 min. English Dutch UNITED KINGDOM

In de verfilming van deze autobiografisch getinte roman van E. M. Forster over een verboden liefde in 1914 nemen Hugh Grant en James Wilby de hoofdrollen voor hun rekening.
Beide hoofdrolspelers werden bekroond in Venetië.

Maurice roept de verstikkende conformiteit op van de Engelse samenleving aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Maurice Hall (James Wilby) en Clive Durham (Hugh Grant) studeren aan de universiteit van Cambridge en raken verliefd. Omdat homoseksualiteit strafbaar is in het post-Victoriaanse Engeland moeten zij hun gevoelens voor elkaar volledig geheimhouden; in 1895 nog werd de dichter-dandy en publieke persoonlijkheid Oscar Wilde veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf vanwege zijn omgang met Lord Alfred Douglas. Nadat een vriend is gearresteerd voor homoseksualiteit verlaat Clive zijn verboden liefde en trouwt hij met een jonge vrouw.

Foster’s roman en Ivory’s verfilming laten zien wat de persoonlijke en maatschappelijke gevolgen zijn van een gedwongen leven in de seksuele ondergrondse. Maurice blijft worstelen met zijn identiteit en zelfvertrouwen, en schakelt de ‘hulp’ in van een hypnotiseur om zich te ontdoen van zijn onmiskenbare verlangens. Maar Maurice wordt verleid door Clive’s jachtmeester Alec Scudder (Rupert Graves), een gebeurtenis die diepgaande veranderingen teweegbrengt in het leven van Maurice.

ENGLISH
Two male English school chums find themselves falling in love at Cambridge. To regain his place in society, Clive gives up his forbidden love, Maurice (pronounced “Morris”) and marries. While staying with Clive and his shallow wife, Anne, Maurice finally discovers romance in the arms of Alec, the gamekeeper. Written from personal pain, it’s E.M. Forster’s story of coming to terms with sexuality in the Edwardian age.

Variety
Maurice, based on a posthumously published novel by E.M. Forster, is a well-crafted pic on the theme of homosexuality.

JAMES IVORY

(1928 | USA) James Wilby, Hugh Grant, Rupert Graves, Ben Kingsley, Simon Callow E.M. Forster (novel), Kit Hesketh-Harvey & James Ivory (screenplay)

“Een openhartige, schitterende en gepassioneerde film”

ratingratingratingratingrating

The Guardian

Tips voor u

La promesse de l’aube

laatste week

The Biggest Little Farm

Yesterday

Diego Maradona

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.