Royal Opera House

Manon Lescaut

Online ticket: €15,00 – Cinevilleticket € 0,00

155 min. English Dutch UNITED KINGDOM

Onderweg naar een nonnenklooster vlucht Manon met de student Des Grieux naar Parijs. Daar verlaat zij Des Grieux voor de rijke Géronte, maar ze verlangt terug naar de hartstochtelijke Des Grieux. Tijdens een tweede vluchtpoging laat Géronte haar arresteren en wordt ze verbannen naar Amerika. Des Grieux slaagt er in om op hetzelfde schip mee te varen, maar ook in Amerika slagen zij er niet in het geluk te vinden waar zij zo naar verlangen.

Jonathan Kent, regisseur van Tosca van The Royal Opera, creëerde deze prachtige productie van Manon Lescaut in 2014. Het was de eerste productie van het stuk in 30 jaar door The Royal Opera. Kent vindt hedendaagse weerklank in het verhaal van een vrouw, die wordt verleid en misleid om tegen haar eigen belangen in te handelen en hier uiteindelijk een veel zwaardere vergelding voor krijgt dan ze verdient.

ENGLISH
When Manon meets the young student Des Grieux they fall in love. They elope – but when the elderly Geronte offers Manon a life of wealth and luxury, her head is turned. Manon cannot forget Des Grieux. Des Grieux attempts to flee with her, but before they can escape, Geronte has Manon arrested. They escape, but, on the run again, Manon collapses from exhaustion. She dies in Des Grieux’s arms.

JONATHAN KENT

Jonas Kaufmann, Kristine Opolais, Christopher Maltman
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.