Manhattan

ONE WEEK ONLY

Directed by WOODY ALLEN

Director of cinematography Gordon Willis

Cast Woody Allen, Diane Keaton, Mariel Hemingway, Michael Murphy

 Country USA  Length 96 min.  Language English  Subtitles not subtitled 

Engels gesproken, niet ondertiteld

De 42-jarige Isaac Davis (Woody Allen) woont in Manhattan. Hij heeft een hekel aan zijn baan als comedy schrijver voor de televisie, houdt niet van zijn zeventienjarige vriendin en zijn ex-vrouw schrijft een boek over hun huwelijk waarin ze alle vuile was buiten hangt. Kortom: Hij leidt een weinig bevredigend bestaan.
Om hier verandering in te brengen, neemt hij ontslag en begint hij een affaire met de maîtresse (Diane Keaton) van zijn beste vriend. Wat volgt is een neurotisch avontuur vol zelfontdekking en zelfsabotage.

Manhattan is zowel een rapsodische stadssymfonie als een geslepen karakterstudie: een portret van een moderne stad en de ongeordende levens van haar inwoners. Woody Allen’s meesterwerk is niet alleen een liefdesbrief aan New York, maar ook een buitengewoon geslaagd onderzoek door Allen’s vertrouwde thema’s: complexe relaties, gecompromitteerde liefdes en natuurlijk zijn eigen creatieve proces.

ENGLISH
The life of a divorced television writer dating a teenage girl is further complicated when he falls in love with his best friend’s mistress.

WOODY ALLEN

1935 | USA

“Nearly four decades on, Allen’s lustrously shot comedy is as compelling as ever”

The Guardian

ratingratingratingratingrating