ONE WEEK ONLY

Maiden

ONE WEEK ONLY

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

97 min. English | French Dutch UNITED KINGDOM

Bijzonder heroïsche en bezielende feel-good film over Tracy, een “pint-sized high-school drop-out” van 24, die het in haar hoofd haalt om met een geheel vrouwelijke bemanning deel te nemen aan de zwaarste en gevaarlijkste zeilrace rond de wereld.

Het zijn de jaren ’80, waarin “girls aren’t for sailing, they’re for screwing when you get into port”. Tracey Edwards loopt als 16-jarige weg van huis en leert zeilen via baantjes als kok en poetser op zeilboten. Wanneer ze over de Whitbread Round the World Race hoort, is ze verkocht. Vrouwen worden echter niet sterk genoeg geacht om als zeilmaat mee te mogen, laat staan kapitein of navigator te kunnen zijn. Onwaarschijnlijk volhardend en werkelijk met alle tegenwerking die je maar kan bedenken, lukt het haar samen met twaalf andere avontuurlijke vrouwen een boot klaar te krijgen. Journalisten sluiten weddenschappen op hoe lang het duurt voor ze verongelukken. In de Guardian wordt de boot omschreven als “a tin full of tarts”. Het is 1989. De race zelf is intens spannend en opwindend en tegelijkertijd van een grote schoonheid. De vrouwen willen winnen en zetten daarbij alles op het spel. Ze weerstaan bizar brute weersomstandigheden, maar ook grote spanningen, wanneer er mogelijk fatale beslissingen worden genomen.

Maiden is een adembenemend en hartveroverend verhaal met Tracy Edwards als de meest menselijke held. Vol van twijfel aan haar zelf, en onder immense druk, houdt ze het soms maar net vol en weet ze op miraculeuze wijze zowel alle maatschappelijke tegenwerking als de extreem slopende zeilomstandigheden te overwinnen. Absolutely brilliant!

ENGLISH
The story of Tracy Edwards, a 24-year-old cook on charter boats, who became the skipper of the first ever all-female crew to enter the Whitbread Round the World Race in 1989.

The Hollywood Reporter
Mixing archival material and fresh interviews with Edwards and her crewmembers, Holmes creates an engaging, suspenseful story with layers of social resonance. Maiden is gripping and effective even if — maybe especially if — you have absolutely no interest in sailing.

The Playlist
Maiden simultaneously functions as a timeless ode to passion and a reflective account of a fascinating highpoint in the history of women’s involvement in the sports industry.

ALEX HOLMES

Rob Manning & Samuel Sim Chris Openshaw

“Meeslepend en ontroerend”

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Bacurau

Honey Boy

laatste week

A Perfectly Normal Family

Babyteeth

voorpremière
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.