Royal Opera House

Macbeth

The Royal Opera

Online ticket: €10,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

Verdi’s levenslange liefde voor het werk van Shakespeare begon met Macbeth, een toneelstuk dat hij beschouwde als “een van de grootste menselijke creaties”. Samen met zijn librettist Francesco Maria Piave schaafde Verdi aan iets wat ‘anders dan anders’ moest worden. Hun welslagen wordt bevestigd door iedere maat van deze  opera, waarin Verdi zich ook nog eens van zijn meest dramatische kant toont: het bruist van de demonische energie.

Macbeth vecht aan de zijde van de koning  van Schotland, maar als een drietal heksen hem voorspelt dat hijzelf koning zal worden, drijft een nietsontziende ambitie Macbeth en zijn vrouw tot gruwelijke daden. Door moord verovert Macbeth de troon, waarna intrige en slachtpartijen aan de orde van de dag zijn in zijn tot de ondergang gedoemde heerschappij.mWant de heksen doen nog een andere voorspelling, die ook bewaarheid wordt: Macbeth en zijn vrouwe zullen het niet overleven, waarna het recht zegeviert.

Deze enscenering van Phyllida Lloyd voor  The Royal Opera uit 2002 is gloedvol en zit vol zwarte, rode en gouden accenten. De heksen, door ontwerper Anthony Ward verbeeld als vreemde wezens met paarse tulbanden, zijn alom aanwezig als boodschappers van het noodlot.

Lloyd suggereert dat het smartelijke verdriet van de kinderloosheid van de Macbeths de motor is achter hun morbide daden. The Royal Opera maakt voor deze productie gebruik van Verdi’s in 1865 voor Parijs herziene versie van het werk, die ook Lady Macbeths beklemmende aria ‘La luce langue’ bevat.

Kaartjes voor de LIVE vertoning zijn inclusief een glas prosecco bij binnenkomst en een drankje naar keuze in de pauze. In De FilmHallen krijgt u tevens een hapje bij binnenkomst, in The Movies krijgt u deze in de pauze.
Kaartjes voor de ENCORE vertoning zijn inclusief één drankje.

Voor Cinevilletickets geldt een toeslag van € 17,50. Hulp nodig bij het online tickets bestellen met de Cinevillepas? Klik hier

LOOPTIJD VAN ONGEVEER 3 UUR EN 20 MINUTEN, INCLUSIEF EEN PAUZE PLUS EEN INTRODUCTIE VAN 15 MINUTEN.
GEZONGEN IN HET ITALIAANS, ONDERTITELD IN HET NEDERLANDS.

Tips voor u

Don Quixote

Royal Opera House

La Forza del Destino

Royal Opera House

The Queen of Spades

Royal Opera House

Romeo and Juliet

Royal Opera House
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.