DAVID LYNCH PROGRAMMA

Lost Highway

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

134 min. English Dutch USA

Deze film is onderdeel van het David Lynch-programma. Bekijk hier de films en draaitijden van De FilmHallen en The Movies

In David Lynch’ zwoeldonkere Lost Highway gaat de werkelijkheid gruwelijk aan de haal met de fantasie, of is het andersom? Ook zelf maak je een duistere reis langs de verloren snelweg, met identiteitsverwisseling als houvast. ‘Film noir to the max’: Lost Highway is de bewerking van de noir-klassieker Kiss Me Deadly van Robert Aldrich, maar dan met nóg fatalere vrouwen en mysterieuze gebeurtenissen dan het origineel. Lynch omschreef zijn vertelling over een overspelige jazzmuzikant (Bill Pullman) die verdacht wordt van de moord op z’n vrouw als een ‘meeslepend onderzoek naar parallelle identiteitscrises in een wereld waarin het begrip tijd gevaarlijk buiten controle is geraakt’. Naast Pullman is ook Patricia Arquette te zien, met een bijrol voor oud-Black Flag-punkzanger Henry Rollins.

ENGLISH
After a bizarre encounter at a party, a jazz saxophonist is framed for the murder of his wife and sent to prison, where he inexplicably morphs into a young mechanic and begins leading a new life.

DAVID LYNCH

(1946 | USA)
Mulholland Drive (2001) | The Elephant Man (1977)
Bill Pullman, John Roselius, Patricia Arquette Angelo Badalamenti Peter Deming David Lynch & Barry Gifford

“Niemand anders dan David Lynch zou zoveel wonderschone beelden en uitstekende acteurs steken in een opzettelijk onbegrijpelijk verhaal”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

La promesse de l’aube

laatste week

Richard Says Goodbye

Blinded by the Light

première

The Biggest Little Farm

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.