THE MOVIES TOP-10 2018 #10

Lean on Pete

THE MOVIES TOP-10 2018 #10

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

122 min. English Dutch UNITED KINGDOM

Deze zomer vertoont The Movies nog een keer de tien beste films van 2018

De vijftienjarige Charley Thompson (Charlie Plummer) is op zoek naar vastigheid in zijn leven. Als zoon van een alleenstaande vader die moeite heeft zijn eigen leven op de rails te houden, kent hij weinig zekerheden en is hij vaak op zichzelf aangewezen.

Wanneer ze naar Portland verhuizen, hoopt hij op een nieuwe start. Charley vindt er werk bij Del Montgomery (Steve Buscemi), een doorgewinterde paardentrainer die samen met zijn jockey Bonnie (Chloë Sevigny) geld verdient met races, en sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Wanneer Del onverwacht zijn paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Lean on Pete vandoor. Hij maakt een gevaarlijke tocht door de uitgestrekte wildernis van Oregon en Wyoming, op zoek naar de geliefde tante die hij al jaren niet meer heeft gezien.

Met Lean on Pete schetst regisseur Andrew Haigh (Weekend, 45 Years) een rauw en intiem portret van de sociale onderklasse in Amerika. Opnieuw oogst hij grote waardering van de internationale filmpers en festival jury’s. Een aangrijpend drama over liefde, eenzaamheid en volwassen worden, gebaseerd op het bekroonde boek van Willy Vlautin.

ENGLISH
A teenager gets a summer job working for a horse trainer and befriends the fading racehorse, Lean on Pete.

The Hollywood Reporter ✭✭✭✭✭
This is a compassionately observed story told with unimpeachable naturalism and without a grain of sentimentality, propelled by a remarkable performance from Charlie Plummer that’s both internalized and emotionally raw.

ANDREW HAIGH

(1973 | ENGLAND)
45 Years (2015) | Weekend (2011)
Charlie Plummer, Steve Buscemi, Chloë Sevigny, Steve Zahn James Edward Barker Magnus Nordenhof Jønck Andrew Haigh (scenario), Willy Vlautin (novel)

“Een intelligent en intiem drama over armoede, verbinding en geborgenheid”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

Emma

Nog steeds te zien !

The Lighthouse

Nog steeds te zien !

Do the Right Thing

KLASSIEKER

Honey Boy

Premiere
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.