La La Land

Directed by DAMIEN CHAZELLE

Music Justin Hurwitz Director of cinematography Linus Sandgren

Cast Emma Stone, Ryan Gosling, J.K. Simmons, John Legend, Amiée Conn

 Country USA  Length 128 min.  Language English  Subtitles Dutch 

Oscar Beste Regisseur, Beste Actrice, Beste Cinematografie, Beste Score, Beste nummer, Beste Productiedesign

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

ENGLISH
A jazz pianist falls for an aspiring actress in Los Angeles.

The Guardian : ✭✭✭✭✭
I was utterly absorbed by this movie’s simple storytelling verve and the terrific lead performances from Ryan Gosling and Emma Stone who are both excellent – particularly Stone, who has never been better.

The Hollywood Reporter:
For Chazelle to be able to pull this off the way he has is something close to remarkable. The director’s feel for a classic but, for all intents and purposes, discarded genre format is instinctive and intense.

DAMIEN CHAZELLE

1985 | USA
Bekend van:
Whiplash

“De perfecte balans tussen nostalgisch en fris, tussen clichés en originele vondsten en tussen überromantisch en bitterzoet”

Het Parool

ratingratingratingratingrating

“Vlak voor het einde van het jaar krijgen we met La La Land nog een uitsmijter van jewelste, eentje die het hele filmjaar op z’n kop zet”

NRC

ratingratingratingratingrating