laatste week

Il traditore

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

145 min. Italian | Sicilian Dutch ITALY

Begin jaren ’80 blijkt de vrede binnen de Siciliaanse maffia, de Cosa Nostra, van korte duur. Tommaso Buscetta (Pierfrancesco Favino), een hooggeplaatst lid van de Cosa Nostra duikt onder in Brazilië. Intussen worden zijn vertrouwelingen één voor één vermoord. Wanneer Buscetta opgepakt wordt en uitgeleverd aan Italië, neemt hij een beslissing die de geschiedenis zal veranderen: hij zal als eerste de omertà (zwijgplicht) doorbreken.

Il traditore vertelt het waargebeurde verhaal achter het Maxi-proces (1986-1992) tegen de maffia in Palermo. Met het proces werd het bestaan van de Cosa Nostra bewezen. Regisseur Marco Bellochio werd met zijn film – inmiddels een grote bioscoophit in Italië – geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Cannes Filmfestival. In Nederland is Bellocchio weliswaar minder bekend dan landgenoten Pasolini of Bertolucci, maar sinds de jaren ’60 is hij een grote naam in het Italiaanse filmlandschap. In zijn films, waaronder het spraakmakende I pugni in tasca (1965), gaat hij de strijd aan met de bourgeoisie, de kerk en het leger. In Il traditore nu dus ook met de maffia.

ENGLISH
The real life of Tommaso Buscetta the so called “boss of the two worlds”, first mafia informant in Sicily 1980’s.

MARCO BELLOCCHIO

(1939 | ITALY)
Fai bei sogni (2016) | Sangue del mio sangue (2015) | Vincere (2009) | Buongiorno, notte (2003) | La balia (1999) | I pugni in tasca (1965)
Pierfrancesco Favino, Maria Fernanda Cândido, Fausto Russo Alesi, Fabrizio Ferracane Nicola Piovani Vladan Radovic Marco Bellocchio, Valia Santella, Ludovica Rampoldi & Francesco Piccolo

“Chique en boeiend. Een knap geconstrueerde mix van karakterstudie, misdaadepos en rechtbankdrama”

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Portrait de la jeune fille en feu

The Movies Top-10 #2

The Piano

laatste week

Never Rarely Sometimes Always

laatste week

Babyteeth

voorpremière
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.