laatste week

I Am Greta

ratingratingrating

NRC

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

102 min. English | Swedish Dutch SWEDEN

Een prachtige en bijzonder roerende film over klimaat-activist Greta Thunberg. Dankzij unieke toegang tot haar leven, zie je het verhaal achter de bekende nieuwsfeiten.

Een indrukwekkend, intiem en buitengewoon verhaal waar volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie op een manier samenkomen, zoals je zelden zag. Een nogal serieus uitziende 15-jarige scholier zit elke dag, moederziel alleen en tegen de wens in van haar ouders, voor het Zweedse parlement. Ze staakt van school om de klimaat-crisis op de agenda van de politiek te krijgen. Zonder enig succes. Maar in de loop van deze weken sluiten andere leerlingen zich bij haar aan en worden haar video’s meer en meer gedeeld.

Drie jaar eerder. Greta raakt in een diepe depressie na het zien van een film op school over hongerige ijsberen, orkanen en droogte. Ze stopt met eten en praten en wordt heel erg ziek. Pas als ze bedenkt dat ze er ook iets aan kan gaan doen, krijgt ze weer levensmoed. Met het groeien van haar actie, bloeit ze op en terwijl de wereld om haar heen ontploft en haar ouders soms staan te stuiteren van de zenuwen lijkt zij juist te ontspannen. Koppig, eigenwijs en intelligent als ze is, hebben haar ouders bijna geen vat op haar. Ze weet hoe ze het wil en ze wil het zelf doen.

Wat volgt is een werkelijk ongelofelijk verhaal, dat Hollywood niet beter had kunnen verzinnen en die haar huiveringwekkende climax vindt in de zeiltocht die haar naar de VN-conferentie in New York moet brengen. Een film waar je diep geroerd weer uitkomt.

I Am Greta van Nathan Grossman is een zeer persoonlijke en intieme documentaire over de Zweedse activist Greta Thunberg, gemaakt in cinéma vérité stijl waarin hij haar met instemming van haar ouders van zeer nabij volgt tijdens ontmoetingen met wereldleiders, protestbijeenkomsten en thuis bij haar familie.

ENGLISH
In August of 2018, Greta Thunberg, a 15-year-old student in Sweden starts a school strike for the climate. Her question for adults: if you don’t care about her future on earth, why should she care about her future in school? Within months, her strike evolves into a global movement. Greta, a quiet Swedish girl on the autism spectrum is now a world famous activist. The team behind Greta has been following the young activist from her very first day of school striking.

NATHAN GROSSMAN

Greta Thunberg (self) Jon Ekstrand & Rebekka Karijord Nathan Grossman

“Een intieme film over de grootste kwestie van onze tijd”

ratingratingrating

NRC

“Een geslaagd eerbetoon aan de zeventienjarige Greta Thunberg”

De Filmkrant

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.