laatste week

Honey Boy

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

94 min. English Dutch USA

Winnaar Special Jury Prize – Sundance Film Festival 2019

Honey Boy vertelt het verhaal van de relatie tussen een tv-acteur en zijn vader, een voormalige clown en heroïneverslaafde. Van hoe hij als klein kind rollen wist te bemachtigen in Hollywood, tot aan een jongeman met perspectief als acteur.

Toen hij in de afkickkliniek de opdracht kreeg om over zijn jeugd te schrijven, kende Shia LaBeouf maar één vorm waarin hij dat kon doen. Hij schreef zijn verhaal op als filmscenario, de taal die hij als voormalig kindster al zijn hele leven spreekt. Regisseur Alma Har’el verfilmde het script met LaBeouf zelf in de rol van zijn dominante en gewelddadige vader.

LaBeouf’s publieke leven was het afgelopen decennium mede door zijn drankproblemen vaak een genante shitshow die zijn geslaagde rollen overschaduwde. Met Honey Boy lijkt hij zijn demonen te hebben verdreven.

ENGLISH
A young actor’s stormy childhood and early adult years as he struggles to reconcile with his father and deal with his mental health.

Rotten Tomatoes
Honey Boy serves as an act of cinematic therapy for its screenwriter and subject — one whose unique perspective should strike a chord in audiences from all backgrounds.

ALMA HAR'EL

(1976 | ISRAEL) Shia LaBeouf, Laura San Giacomo, Lucas Hedges, Noah Jupe, Natasha Lyonne Alex Somers Natasha Braier Shia LaBeouf

“In zijn intensiteit overtuigt deze verknipte vader-zoonfilm volledig”

ratingratingratingrating

NRC

“Debuterend speelfilmregisseur Har’el sleurt je meteen het verhaal in met een explosieve opening en houdt de aandacht daarna vast met poëtische beelden en meeslepend (melo)drama. Maar vooral het acteerwerk maakt indruk”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

“Painful honesty from Shia LaBeouf , An effectively raw account of the maverick actor’s dysfunctional upbringing”

ratingratingratingrating

The Guardian

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.