Arts in Cinema

Hitler vs Picasso And The Others

kunstdocumentaire

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

90 min.

Er zijn twee manieren waarop de Nazi’s hun hand wisten te leggen op roofkunst: door elk spoor uit te wissen van de zogenaamde ‘ontaarde kunst’ en door de brutale, systematische diefstal van klassieke en moderne kunst in heel bezet Europa.

80 jaar geleden deed het naziregime de ‘ontaarde kunst’ definitief in de ban middels een tentoonstelling in München in 1937 waarbij deze kunst publiekelijk gestigmatiseerd werd. Tegelijkertijd werd een tentoonstelling georganiseerd om ‘pure, Arische kunst’ te verheerlijken. Dit was ‘De Grote Tentoonstelling van Duitse Kunst’. Op dat moment begon ook de kunstroof vanuit musea in alle bezette delen van Europa én uit de huizen van verzamelaars en Joden. Aantallen van geroofde kunstwerken uit diverse Duitse musea lopen op tot wel 16.000 en 5 miljoen over heel Europa.

Hitler vs Picasso and The Others, brengt ons naar Parijs, New York, Nederland en Duitsland waar we directe getuigenissen van alle verhalen van toen beleven. We zien vier grote tentoonstellingen die alle omstandigheden rondom de roofkunst belichten, de mensen die er direct bij betrokken waren, de meest recente teruggevonden werken, alsmede kostbaar archiefmateriaal.

Let op: tickets voor de Arts in Cinema-voorstellingen zijn €12,50. Heeft u een strippenkaart of Cinevillepas? Dan betaalt u een toeslag van €2,50.

Tips voor u

Three Identical Strangers

Acusada

Le Grand Bain

Renoir: Revered and Reviled

Arts in Cinema Seizoen 2019
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.