laatste week

Green Book

ratingratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

130 min. English Dutch USA

Wanneer pianist Don Shirley (Mahershala Ali) in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip (Viggo Mortensen), een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘witte’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Green Book is een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en pianist, die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

ENGLISH
A working-class Italian-American bouncer becomes the driver of an African-American classical pianist on a tour of venues through the 1960s American South.

PETER FARRELLY

(1956 | USA) Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco Kris Bowers Sean Porter Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie & Peter Farrelly

“De tragikomische toon is perfect getroffen en Mortensen en Ali zijn samen geweldig. Een feelgoodfilm in de beste Hollywoodtraditie.”

ratingratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

Der Fall Collini

première

Frida Kahlo

ARTS IN CINEMA SEIZOEN 3

They Shall Not Grow Old

The Movies Top-10 #7

If Beale Street Could Talk

The Movies Top-10 #9
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.