laatste week

Fahim

ratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

108 min. French | Bengali Dutch FRANCE

Wanneer de jonge Fahim en zijn vader hun geboorteland Bangladesh moeten ontvluchten en arriveren in Parijs, begint voor hen een nieuwe strijd. Terwijl ze wachten op de goedkeuring van hun politiek asielaanvraag, staan ze onder constante dreiging van uitzetting. Dan leert Fahim de schaakmeester Sylvain (Gérard Depardieu) kennen, die hem onder zijn hoede neemt. Juist wanneer het nationale kampioenschap schaken begint, lijkt Fahim het land te moeten verlaten. Voor hem is er maar één uitweg: kampioen van Frankrijk worden.

‘Schaken is geen spel,’ citeert Sylvain schaakgrootmeester Kasparov. ‘Geen andere sport is gewelddadiger.’ Sylvain stoomt Fahim – met zeer onconventionele methoden – klaar voor de Franse kampioenschappen, maar ondertussen hangt het asielverzoek van Fahim’s vader aan een zijden draadje. Kunnen de nationale kampioenschappen hun toekomst in Frankrijk redden? Een verhaal over aardigheid, de liefde tussen een vader en zijn zoon, en de schoonheid van schaken.

ENGLISH
The story of Fahim Mohammad, world junior chess champion, born in Bangladesh in 2000, and currently playing in France.

PIERRE-FRANÇOIS MARTIN-LAVAL

(1968 | FRANCE) Assad Ahmed, Gérard Depardieu, Mizanur Rahaman, Isabelle Nanty Pascal Lengagne Régis Blondeau Pierre-François Martin-Laval

“Assad Ahmed is onweerstaanbaar charmant en contrasteert heerlijk met beroepsbrombeer Gérard Depardieu”

ratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

Shirley

Corpus Christi

Babyteeth

laatste week

Hope

première
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.