laatste week

Deux

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

95 min. French Dutch FRANCE

Madeleine en Nina wonen tegenover elkaar in hetzelfde pand in een Frans provinciestadje. Alleen een smalle gang scheidt hun appartementen. Handig, want ze zijn toch vaak bij elkaar – een stuk vaker dan hun omgeving doorheeft. Ze hebben al jaren een geheime relatie, de twee dames op leeftijd, en hebben vergevorderde plannen om hun oude dag samen in het buitenland door te brengen. Daarvoor moeten ze wel hun appartementen verkopen, maar Madeleine aarzelt. Ze weet niet hoe ze het haar zoon en dochter moet vertellen. Haar kinderen geloven dat haar man, die al lang overleden is, de enige liefde was in haar leven.

In een zorgvuldig opgebouwd drama drijft debuterend regisseur Filippo Meneghetti de zaken kalmpjes op de spits; familiegeheimen en medisch noodlot ruïneren de relatie van Nina en Madeleine. Of is die toch onverwoestbaar? Acteerkanonnen Barbara Sukowa en Martine Chevallier krijgen alle ruimte om te schitteren – van het kleinste gebaar tot een woedende uitbarsting. (Tekst: IFFR)

ENGLISH
Pensioners Nina and Madeleine have hidden their deep and passionate love for many decades, but their bond is put to the test when they are suddenly unable to move freely between each other’s apartments.

FILIPPO MENEGHETTI

Barbara Sukowa, Martine Chevallier, Léa Drucker, Jérôme Varanfrain Michele Menini Aurélien Marra Malysone Bovorasmy & Filippo Meneghetti

“De debuterende regisseur Meneghetti filmt het op festivals meermalen onderscheiden Deux niet als melodrama, maar als thriller en maakt het tragische liefdesverhaal zo nog aangrijpender”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

“De onderdrukte expressiviteit van theatericoon Martine Chevallier is een krachtig contrapunt voor het vurige spel van veteraan Barbara Sukowa”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.