Der Fall Collini

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

118 min. German | Italian Dutch GERMANY
vanaf 16 juli te zien

Wanneer de jonge advocaat Caspar Leinen (Elyas M’Barek) een spectaculaire zaak toegewezen krijgt, blijkt het slachtoffer een oude bekende van hem te zijn. Maar waarom vermoordde zijn cliënt, de zeventigjarige Fabrizio Collini (Franco Nero), deze vooraanstaande industrieel? Terwijl Collini blijft zwijgen over zijn motieven raakt Caspar steeds dieper betrokken in de zaak en wordt hij niet alleen met zijn eigen verleden geconfronteerd, maar stuit hij ook op een van de grootste gerechtelijke schandalen uit de Duitse geschiedenis, eentje die veel mensen liever verborgen hadden gehouden.

Der Fall Collini is gebaseerd op een populaire roman van de Duitse ex-advocaat Ferdinand von Schirach, die het zowaar tot De wereld draait door-boek van de maand schopte. Een compact verhaal over oorlogsmisdaden en de verjaring ervan, al laat regisseur Marco Kreuzpaintner (die eerder als scenarist betrokken was bij de Hitler-satire Er ist wieder da) lang in het midden waar het in de film precies over gaat. Dat een bejaarde Italiaan een even oude Duitser schijnbaar ongemotiveerd te lijf gaat, zal bij vrijwel iedereen associaties oproepen met de Tweede Wereldoorlog, maar het weerhoudt Kreuzpaintner er niet van om Leinen al zuchtend en steunend naar motieven te laten speuren. (De Filmkrant)

ENGLISH
A young lawyer stumbles upon a vast conspiracy while investigating a brutal murder case.

MARCO KREUZPAINTNER

(1977 | GERMANY) Franco Nero, Elyas M'Barek, Alexandra Maria Lara, Stefano Cassetti Ben Lukas Boysen Jakub Bejnarowicz Ferdinand von Schirach (novel) | Christian Zübert, Robert Gold & Jens-Frederik Otto (screenplay)

Tips voor u

La Vérité

laatste week

CatVideoFest 2020

OP WERELD KATTENDAG: 8 AUGUSTUS

Frida Kahlo

ARTS IN CINEMA SEIZOEN 3

Honey Boy

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.