Arts In Cinema Seizoen 2019

Degas: Passion for Perfection

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

91 min. English Dutch

De kunstdocumentaires uit het Arts in Cinema-programma bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Bekijk hier het hele programma van De FilmHallen en The Movies.

Degas: Passion for Perfection
De Franse kunstschilder Edgar Degas is beroemd door zijn schilderijen van balletdanseressen, die hij vanaf 1867 schildert. Degas behoort zonder twijfel tot de sleutelfiguren van de laat negentiende-eeuwse avant-garde in Parijs. Omstreeks 1910 stopte de kunstenaar echter met schilderen en beeldhouwen, omdat hij bijna volledig blind was geworden. Hij trok zich terug en sterft in 1917 op 83-jarige leeftijd in Parijs, de stad waar hij ook is geboren.

De kijker wordt meegenomen naar de prachtige tentoonstelling van het Fitzwilliam Museum in Cambridge, waarvan de uitgebreide verzameling werken van Degas de meest representatieve is in Groot-Brittannië, naar de straten van Parijs. Deze film geeft een exclusieve blik op uitzonderlijke en uiteenlopende kunstwerken en vertelt het fascinerende verhaal van het onderzoek dat Degas heeft gedaan naar de volmaaktheid, door te experimenteren met nieuwe technieken en door voort te bouwen op de lessen die hij leerde door de meesters uit het verleden te bestuderen.

DAVID BICKERSTAFF

Tips voor u

The Biggest Little Farm

A Star Is Born

THE MOVIES TOP-10 2018 #6

Dogman

THE MOVIES TOP-10 2018 #3

Green Book

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.