De Slag Om De Schelde

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

124 min. Dutch | English | German Dutch NETHERLANDS

November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog en staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film gaat hier verandering in brengen en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

ENGLISH
A Dutch movie about three young people: a British glider pilot, a Dutch boy fighting on the German side and a Dutch female resistance member; set around the Battle of the Scheldt. Their choices differ, their goal is the same: freedom.

MATTHIJS VAN HEIJNINGEN

Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters, Tom Felton Emilie Levienaise-Farrouch Lennert Hillege Paula van der Oest

“Spectaculair, meeslepend en vol cliffhangers”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

“Een meeslepend avontuur”

ratingratingratingrating

NRC

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.