The Movies Top-10 #10

Capharnaüm

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

120 min. Arabic Dutch LEBANON

Winnaar Jury Prize Cannes Film Festival 2018

In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Rechter: “Waarom klaag je je ouders aan?” Zain: “Omdat ze me op de wereld hebben gezet.”

De nieuwe film van regisseur Nadine Labaki is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind. Zain (Zain Al Rafeea) slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes.

Capharnaüm ging in première op het Filmfestival van Cannes. De cast bestaat veelal uit amateuracteurs en met name Zain Al Rafeea wordt geprezen om zijn sterke acteerprestaties: “a startling, unforgettable presence”, aldus Vulture.

ENGLISH
While serving a five-year sentence for a violent crime, a 12-year-old boy sues his parents for neglect.

The Telegraph ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
A social-realist blockbuster – fired by furious compassion and teeming with sorrow, yet strewn with diamond-shards of beauty, wit and hope.

NADINE LABAKI

(1974 | LEBANON)
Caramel (2007)
Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Treasure Bankole, Nadine Labaki Khaled Mouzanar Christopher Aoun Nadine Labaki, Jihad Hojeily & Michelle Keserwany

“Intelligent en mooi ingehouden portret van de zware strijd die in de achterbuurten van Libanon geleverd moet worden om te overleven”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

ratingratingratingrating

NRC

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

Corpus Christi

Just 6.5

première

Hope

Kajillionaire

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.