KLASSIEKER

Bonnie and Clyde

ONE WEEK ONLY

ratingratingratingratingrating

vpro cinema

Online ticket: €10,50 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

111 min. English not subtitled 1967 | USA

Engels gesproken, niet ondertiteld

Oscar Best Actress in a Supporting Role: Estelle Parsons
Oscar Best Cinematography: Burnett Guffey

Zij werd in 1910 geboren in Rowena,Texas. In haar jeugd verhuisde ze naar West-Dallas. Ze komt aan de kost als dienster in een café, maar begint in 1931 haar carrière in de misdaad. Hij werkte zich op van kruimeldief tot overvaller. Toen hij de kassa van een benzinestation plunderde, werd hij echter gevat en veroordeeld tot twee jaar cel. In 1931 wordt hij wegens goed gedrag uit de gevangenis ontslagen. Zij heet Bonnie Parker (Faye Dunaway), hij Clyde Barrow (Warren Beatty). Samen vormen ze het beruchte bankroversduo Bonnie en Clyde.

Bonnie en Clyde leerden elkaar kennen tijdens een bezoek aan een gezamenlijke vriend in januari van het jaar 1930. Bonnie, 19 jaar oud, was getrouwd met een man die wegens moord in de gevangenis zat. Clyde was vrijgezel. Ze leerden elkaar zo goed kennen dat ze van de criminaliteit een gezamenlijke hobby maakten. Ze waren beiden opgegroeid in het eenvoudige milieu van het Amerikaanse platteland, waar velen een uitzichtloos bestaan leidden. De economische crisis van de jaren twintig voorspelde niet veel goeds. Om zich aan dat sombere bestaan te onttrekken, realiseerden ze de Amerikaanse droom van vrijheid, avontuur en rijkdom door stelend door de staten te trekken.

ENGLISH
In the 1930s, car thief Clyde Barrow teams up with Bonnie Parker, the daughter of one of his victims, and together they become notorious bank robbers and Depression-era folk legends. They form a gang with Clyde’s brother, Buck, Buck’s wife, Blanche, and gas station employee C.W., but the crew find themselves constantly on the run after one of their robberies goes wrong and Clyde commits a murder. From then on, the police are hot on their tail, and the seemingly unstoppable pair may finally face justice.

ARTHUR PENN

(1922-2010 | USA) Warren Beatty, Faye Dunaway, Michael J. Pollard, Gene Hackman, Estelle Parsons Charles Strouse Burnett Guffey David Newman, Robert Benton & Robert Towne

“Deze biografische prent – en vooral het controversiële geweld in het slot – was een inspiratiebron voor vele imitators, maar blijft onovertroffen”

ratingratingratingratingrating

vpro cinema

Tips voor u

Blinded by the Light

première

A Rainy Day In New York

voorpremière

La promesse de l’aube

laatste week

Diego Maradona

OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.