laatste week

Battle of the Sexes

ratingratingratingrating

NRC

121 min. English Dutch UNITED KINGDOM JONATHAN DAYTON & VALERIE FARIS

De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’. Het werd het meest bekeken sportevenement allertijden. De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid. Het bracht tevens de feministische beweging in een stroomversnelling.

King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. Maar buiten de tennisbaan vochten ze allebei een nog veel persoonlijkere en complexere strijd. Met een ondersteunende man die haar aanmoedigde in haar strijd voor een gelijke beloning, moest de op haar privacy gestelde King ook nog in het reine komen met haar eigen seksualiteit. En Riggs zette zijn nalatenschap en reputatie op het spel om zo nog één keer het succes uit het verleden te kunnen herbeleven. Samen zorgden ze voor een cultureel spektakel dat veel verder reikte dan de tennisbaan, het was voer voor discussie tussen mannen en vrouwen in slaapkamers en vergaderruimtes over de hele wereld.

ENGLISH
The true story of the 1973 tennis match between World number one Billie Jean King and ex-champ and serial hustler Bobby Riggs.

The Hollywood Reporter
Just about everything about this film is winning and gratifying.

Variety
The outcome is widely known, but the backstory proves boisterously entertaining — and incredibly well-suited to the current climate, as King was both fighting for her gender and exploring her sexuality in 1973, when the widely publicized face-off happened.

JONATHAN DAYTON & VALERIE FARIS

Ruby Sparks (2012) | Little Miss Sunshine (2006)
Emma Stone, Steve Carell, Elisabeth Shue, Sarah Silverman, Alan Cumming, Andrea Riseborough Nicholas Britell Linus Sandgren Simon Beaufoy

“Onderhoudend en scherpzinnig”

ratingratingratingrating

NRC

“Ernstig en actueel onderwerp gebracht met humor en ironie”

ratingratingratingrating

Het Parool

“Zeer sympathiek en (nog steeds) actueel”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

Book Club

BlacKkKlansman

McQueen

première

The Children Act

première
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.