muziekdocumentaire

Asbury Park: Riot Redemption Rock ‘N Roll

Online ticket €15,00 - Cinevilleticket €5,00

116 min. English Dutch USA

Asbury Park: Riot, Redemption, Rock n Roll vertelt het verhaal van de geteisterde stad Asbury Park, en hoe de kracht van muziek een gescheiden gemeenschap samenbrengt. Wat ooit een rustige kuststad was barste op een hete zomer uit tot een bakermat van burgerlijke onrust, het verlamde de stad voor de komende 45 jaar. Asbury Park werd letterlijk in twee gedeeld door treinsporen, Rellen verwoestten de legendarische jazz en blues scene, maar uit de vlammen van de brandende stad werd het iconische Jersey Sound geboren.

In de documentaire keren lokale helden Steven Van Zandt, Southside Johnny en Bruce Springsteen terug naar het legendarische Upstage, the psychedelische after hours club waar ze hun carrière begonnen. Inclusief ongeziene interviews en optredens uit vier en een half decennia rockgeschiedenis. Upstage blijft een een perfecte tijdscapsule van de club die beide zijden van de spoorwegen met elkaar verbond en een broeihaard was voor de jonge talenten van Asbury. Het is de muziek die Asbury Park een nieuw leven gunde, terwijl de stad nu geniet van een langverwachte heropleving.

In de bioscoopversie van de documentaire zijn nooit eerder vertoonde beelden te zien van Van Zandt, Southside Johnny en Bruce Springsteen van het nu legendarische optreden in het uitverkochte Paramount Theatre. Ze wisselen bovendien muzikale ideeën uit met een groep 11-jarige rockers die bewijzen dat de beste dagen van de stad misschien nog moeten komen.

ENGLISH
Asbury Park returns Asbury sons Steven Van Zandt, Southside Johnny Lyon and Bruce Springsteen to the legendary Upstage, the psychedelic after hours club where they got their start, featuring never before seen interviews and performances. Shuttered for four and a half decades, the Upstage remains a perfect time capsule of the Club which united both sides of the tracks in Asbury and acted as a crucible for young talent.

TOM JONES

Steven Van Zandt, Southside Johnny, Bruce Springsteen

Tips voor u

Lucian Freud: A Self Portrait

ARTS IN CINEMA SEIZOEN 3

Papicha

laatste week

Dark Waters

Gauguin: From The National Gallery London

ARTS IN CINEMA SEIZOEN 3
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.