Royal Opera House

Alice’s Adventures in Wonderland

The Royal Ballet

170 min.

Christopher Wheeldons Alice’s Adventures in Wonderland bestormde in 2011 het podium met een explosie aan kleuren, magische scènes en choreografische vondsten. De muziek van Joby Talbot combineert een hedendaags klankenpalet met hartveroverende melodieën die teruggrijpen op negentiende-eeuwse balletklassiekers.

Op een zonnige middag ziet Alice tijdens een tuinfeestje tot haar verbazing Lewis Carroll, een vriend van haar ouders, in een wit konijn veranderen. Als ze hem achtervolgt tot in  een konijnenhol, worden de gebeurtenissen steeds merkwaardiger…

Alice ontmoet een hele reeks buitengewone, maar direct herkenbare personages, van de overspannen hartenkoningin – die een hilarische parodie op het beroemde Rozenadagio uit De schone slaapster ten beste geeft – tot een als kaartspel verkleed corps de ballet, een kronkelende rups en een tapdansende Gekke Hoedenmaker. Maar het ballet gaat ook  de duisterder onderstromen van het verhaal van Lewis Carroll niet uit de weg: de nachtmerrieachtige keuken, de griezelig lichaamloze Cheshire Cat en  de uitzinnige theevisite worden allemaal levendig  in beeld gebracht. Het smaakmakende resultaat, waarin dans van wereldformaat samengaat met betoverend familieamusement, toont The Royal Ballet op zijn best.

Kaartjes voor de LIVE vertoning zijn inclusief een glas prosecco en een hapje bij binnenkomst, en één pauzedrankje.

Voor Cinevilletickets geldt een toeslag van € 17,50. Hulp nodig bij het online tickets bestellen met de Cinevillepas? Klik hier

LOOPTIJD VAN ONGEVEER 2 UUR EN 50 MINUTEN, INCLUSIEF TWEE PAUZES PLUS EEN INTRODUCTIE VAN 15 MINUTEN.

Tips voor u

Die Walküre

Royal Opera House

The Nutcracker

Royal Opera House

Romeo and Juliet

Royal Opera House

The Queen of Spades

Royal Opera House
OK

Themovies.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.